Община Сливен

Асфалтираха две големи улици в Котел, предстоят и други ремонти

24.10.2017 / 11:16:38

Кметът Коста Каранашев обясни как в края на годината се е изпълнила инвестиционната програма свързана с уличната инфраструктура в общината.

“В град Котел приключихме с цялостното асфалтиране на две средно големи улици, става въпрос за ул. „Софроний” и ул. „Разбойна”, правя всичко възможно да се осигуряват средства за подобен тип ремонти.

Влагат се изключително много средства за цялостното асфалтиране, но поне така, лека по-лека ще имаме във времето качествени и хубави улици. Залагаме регулярно в бюджета и финанси за неизбежното кърпене на силно амортизираната улична система. До края на месеца ще приключим с още една улица в Котел, тя се намира в квартал „Зърнени храни” и ще бъде с бетонна настилка.

Избързвахме с оглед на времето и наближаващото застудяване първо да асфалтираме според плановете, а после с използването на специален втвърдител при бетонирането да получим ефекта, който искаме. Обобщавайки можем да кажем, че сме приключили с Котел, Филаретово и Тича.

На въпрос на KOTELNEWS в инвестиционната програма за 2018 година къде да се очаква асфалт в Котел, кметът обясни:

Имаме подадени два европейски проекта за две много големи улици в Котел, това са „Проф. Павлов” и „Луда Камчия”. За там сме предвидили асфалтиране от самото й начало при влизане в града покрай старата болница до края и пред парка. За „Проф. Павлов, по точно част от „Раковска” минаващ покрай магазина на Миро, после пред социални грижи, магазина на Гошо плод-зеленчук, полицията, завършвайки с пресечката на ул. „Стара планина”.

По тази дълга отсечка сме предвидили да се правят и нови тротоари. А за това въздушно окабеляване, което сега наблюдаваме по стълбовете ще изградим канална мрежа под тротоарните плочки, така че през зимата да няма проблеми с тези комуникации и те да не заплашват с нищо живота и спокойствието на гражданите. На въпрос дали ще се прави и основен ремонт на водопровода в тези участъци за да не започне веднага „ВиК” да разкопава новият асфалт, Коста Карaнашев обясни:

Основен ремонт е силно казано ,че ще се прави , но за района на ул. Луда Камчия” сме провели разговор с началника на „ВиК” Сливен г-н Рашев и министъра на МРРБ г-н Нанков и за Кoтел беше отпуснато за издръжката на „ВиК” малко по-голяма сума от обикновено именно за да можем да реновираме един участък в който има много аварии. Става въпрос за участъка пред блоковете, където има висока честота на аварии.

Именно там ще се поставят нови тръби за да не се налага след това там „ВиК” да прави нови изкопи. За жалост виждаме, че авариите в града ни са много и виждаме, че всеки ден се копае за тяхното отстраняване, с което се нарушава и целостта на пътните настилки.

Въпреки това всяка година ще кърпим, асфалтираме и каквото се налага естествено според каквото и позволява бюджетът. Но мисля, че ако направим тези големи улици тази година, асфалтирахме двете успоредни еднопосочни улици, които са свързващи на голямата „Изворска” мисля, че в голямата си част нещата в града вече ще са доста по-добре. За догодина ако имаме възможност да подаваме европейски проекти съм предвидил и ул. „Михаил Арнаудов” и няколко други по-малки, „Горски пътник” където ще се прави със специализирана техника защото тя е изключително тясна. В село тича и село Филаретово за първи път от 1985 г. се асфалтират улици. Започваме и бетониране на две улици в село Градец. ”

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев