Община Сливен

Младежкият общински съвет - Сливен работи по проект, „180 ДНИ EUФОРИЯ“ свързан с бъдещото Председателство на България

24.10.2017 / 10:42:11

С настъпването на новата година за период от шест месеца България ще бъде Европа. В продължение на 180 дни ще говорим повече за Европа, заедно ще се опитваме да защитим положителния облик на страната ни.

Проектът цели да създаде чувство в младежите, че са чат от общата еуфория и случващото се в страната, както и да им покаже, че те са част от процеса на формиране и реформиране на политики. Ще дадем на младежите „повече Европа“, ще ги накараме да приемат по-близо европейските идеи и ценности, заедно ще стигнем до извода защо предстоящото събитие е толкова важно за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях.

Проектът е в изпълнение на Дейност 2 „Младежки кампании и инициативи”, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” .

Проектът е иницииран от МОС/Младежки общински съвет/-Сливен. Първите дейности бяха информационни срещи в трите областни центъра и избор на „еврокомисари”. Проведохме и семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети, на който ги запознахме с подготовката за Председателството, с това как работи Европейския съюз за младите хора и с програма „Еразъм+”.

Предстоят:

- срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития;

- провеждане на събития, свързани с Председателството в областните центрове;

- посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС-гр. София.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев