Община Сливен

В галерия "Седем" се проведе арт занимание "Вечното сливенско дърво"

23.10.2017 / 12:40:08

Продължават инициативите на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, свързани с празника на града Димитровден. На 21 октомври в малката зала на галерия „Седем” се проведе арт занимание „Вечното сливенско дърво”, в което взеха участие деца на възраст между 5 и 7 години.

Те очертаха дланите си върху цветен картон, изрязаха готовите ръчички, а след това написаха върху всяка от тях буквите от имената си и ги украсиха с разноцветни цветчета. Накрая закачиха цветните ръчички по клоните на картонен Стар бряст и в залата грейна най-пъстрото сливенско дърво.

Арт заниманието продължи с изработването на картички – апликации със Стария бряст, които децата направиха с помощта на цветни хартии.

В галерия „Седем” пък продължи майсторския клас „Шепот на есен”, в който участват деца на възраст между 7 и 9 години, а модератор е Йордана Кунчева. Децата рисуват с акрилни бои есенни пейзажи, вдъхновени от най-големите световни художници.

Съботните занимания са част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Дейността на фонда се осъществява с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюарт Мот".

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев