Община Сливен

НФСБ възстанови паметна плоча в балкана над Котел

22.10.2017 / 10:40:53

Националният Фронт за Спасение на България възстанови паметна плоча в балкана над Котел в местността Злостен, където е пребивавал Георги Раковски. Народният представител от Обединени патриоти Петър Петров, зам.-областният управител Димитринка Петкова и представители на организациите на НФСБ в Котел и Сливен поднесоха цветя пред паметника на Георги Раковски в Котел по повод 150 години от неговата кончина в изгнание.

В красивата карстова местност Злостен в балкана над Котел бе открита възстановената от НФСБ паметна плоча, потрошената от протурски националисти по време на т. нар. възродителен процес. На паметния знак, възстановен по идея на директора на Природонаучен музей Котел Захари Стоянов, е изписано, че тук основоположникът на организираната националнореволюционна борба за освобождение на България, пише първата редакция на прочутата поема Горски пътник.

В местността Злостен близо до възстановената плоча стръмна пътека води към пещерата, в която се е криел Раковски и следващата идея на патриотите е пътеката да бъде обезопасена, защото достъпът до там е труден.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев