Община Сливен

Кметът Стефан Радев даде старт на маратона „Хайдушки пътеки”, в който се включиха над 200 участници

21.10.2017 / 10:29:30

Кметът на Сливен Стефан Радев даде старт на второто издания на планинския маратон „Хайдушки пътеки”. Проявата е част от програмата за празника на града - Димитровден. Над 200 участника стартираха в големия маратон, чийто маршрут е 42 километра и преминава през сливенската планина.

„Очаква се първите да финишират след около 4 часа”, каза Стефан Стефанов от фондация „Стария бряст” и основен организатор на събитието. Около 100 са жителите на Сливен, които се включиха в старта на масовия маратон, с дължина 5 километра - до крепост Туида и обратно. Двата маратона стартираха едновременно.

„Благодаря на едни от най-добрите бегачи, че с присъствието си подкрепят инициатива, свързана със спорта, здравословния начин на живот и не на последно място – с прекрасния сливенски Балкан. Благодаря и на всички наши съграждани, които се включват в масовата част на проявата и също ще покажат грижа да своето здраве. Община Сливен подкрепя и подпомага инициативи, които стимулират гражданите да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам успех на всички!”, каза кметът.

За най-малките /до 12г./ ще се проведе „Детски маратон“, съответно 300, 600 и 900 метра по главната улица на Сливен. Записването ще бъде на място до 10,30ч., а стартът ще е в 11.00 ч.

За участниците, завършили масовия старт и детския маратон, ще бъде проведена томбола с подаръци.

Организатори на маратона са фондация „Стария бряст”, Дирекция природен парк „Сините камъни“, Държавно горско стопанство и спонсори, с подкрепата на Община Сливен.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев