Община Сливен

Аграрният университет в Пловдив разкрива учебен център в Сливен

21.10.2017 / 10:27:49

Академичният съвет към аграрен университет-Пловдив взе решение за създаване на Учебен център за квалификация, преквалификация и продължаващо обучение в Сливен. Това съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Висшето учебно заведение изпрати уведомление до Общината за своето решение, взето на заседание на Академичния съвет.

Идеята за съвместно сътрудничество с Аграрния университет в Пловдив беше заложена в предизборната програма на Стефан Радев. Той изрази задоволство, че проведените до този момент разговори са ползотворни и имат резултат. Кметът се надява началото на това сътрудничество да се доразвие в бъдеще от учебен център като филиал и да се извършат необходимите процедури по акредитация на обучение на магистри и бакалаври.

Преди решението да стане факт, бяха проведени разговори с ръководството на университета. След посещение на кмета Стефан Радев и зам.-кмета Пепа Чиликова в Пловдив, в Сливен дойдоха и представители на учебното заведение. На срещите бяха обсъдени общи планове за обучение на университета на територията на общината.

Предвижда се Учебният център за квалификация, преквалификация и продължаващо обучение да се помещава в Гимназията по текстил и облекло. Част от помещенията, които не се използват, ще бъдат ремонтирани след представяне на спецификация за основните изисквания, на които трябва да отговарят.

Кметът припомни, че преди няколко дни бяха връчени дипломите на първия випуск на сливенския филиал към Медицинския университет във Варна. Той подчерта, че усилията, които са положени за създаването на филиала, са оправдани, тъй като ще компенсира недостига на кадри от медицински сестри и акушерки.

„Част от завършващите в Сливен може би ще търсят реализация в чужбина, но съм сигурен, че много ще останат в града. Вече някои от дипломираните студенти са назначени в сливенски лечебни заведения“, каза Стефан Радев.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев