Община Сливен

Криско и Михаела ще пеят в Сливен, голям екран ще излъчва тържествения концерт на 25 октомври

20.10.2017 / 14:30:48

Криско и Михаела Филева ще участват в празничен концерт на 25 октомври по повод празника на Сливен. Те ще започнат участието си от 20 часа на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“, след церемонията по връчване на наградите на Общината в зала „Сливен“, чието начало е в 18 часа.

Проявите в навечерието на Димитровден ще завършат с празнични фойерверки на площада от 21.30 часа.

През деня на 25 октомври програмата предвижда игри и забавления за децата на Сливен. В 11 ч., пред Държавен куклен театър ще се състои детски празник „Куклен град“ – със забавни игри, развлечения, скечове.

В 16.30 ч., пл. „Цар Освободител“ - Мини цирков спектакъл „Въй-въй-въй“, който включва ходене на кокили, жонглиране, игра с публиката. „На този спектакъл община Сливен, съвместно с магазин „Кауфланд“, провежда акция за популяризиране на здравословното хранене на децата с плодове.

Тази година церемонията по връчване наградите на Община Сливен ще се състои в зала „Сливен” с концерт-спектакъл на 25 октомври от 18 часа. За пръв път ще прозвучи музикалният орган, който вече е монтиран в залата. Това съобщи на пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът Пепа Чиликова.

„Тъй като местата в залата са доста ограничени, сме предвидили концертът да бъде излъчван на LED екран пред зала „Сливен, за да може повече хора да го наблюдават“, каза зам.-кметът.

В тържествения концерт ще участват Сливенският симфоничен оркестър, с диригент Димитър Караминков. Солисти: Михаил Михайлов – тенор, Беса Лугичи – сопран, Мария Славова – органист, Смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“, с диригент акад. Методий Григоров. Режисьор на спектакъла е актьорът от Драматичния театър „Стефан Киров” Ивайло Гандев.

Чиликова представи основните събития, които община Сливен организира по повод 26 октомври, Димитровден – празника на Сливен.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев