Община Сливен

С поздравителен тържествен концерт новозагорското село Съдиево отпразнува своя празник

20.10.2017 / 09:30:00

В красивата есенна вечер на 19 октомври тържествата по повод празника на село Съдиево, 19 октомври - деня на Свети Иван Рилски, достигнаха своята кулминация. Красивият площад бе огласен от песните, танците и детския смях на участниците в Поздравителния тържествен концерт.

Да уважат събитието бяха дошли: Николай Грозев - кмет на община Нова Загора и членове на неговия екип, Галя Захариева - народен представител в 44-то Народно събрание, Георги Николов - председател на ОбС-Нова Загора, кметове на населени места и много приятели на Съдиево.

Домакинът на вечерта – Ленко Влаев, посрещна своите гости и ги поздрави с „Добре дошли“. Той приветства всички жители на селото, пожелавайки им да е плодородна земята им, богата трапезата им и сполуката да съпътства живота им. Заместник-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова поднесе на г-н Влаев поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към всички празнуващи с думите:

„Благодарен съм Ви за неуморните усилия, които полагате ежедневно, за да превърнете Съдиево в европейско село, достойно за почит и еталон за образцов дом! С голяма любов и ентусиазъм Вие развивате и облагородявате Вашия край, за което заслужавате признателност и уважение. Съхранете съзнанието си за принадлежност и чувството, че сте продължители на това, което преди Вас предците Ви са градили. Пазете традициите и изконната си привързаност към бащиния дом и ги предавайте с любов на идните поколения!“

Прекрасните народни танци, емблематичните български песни и красивите стихове, поднесени от ДЮФА „Загорчета”, деца и ученици от детската градина и училището в селото, както и от дамите от ПК „Здравец“, завладяха сърцата на присъстващите. Празникът на село Съдиево – празник на небесния български покровител, на съхранените християнски традиции, на силата на духа и на изконните български традиции, завърши с красива заря и кръшно хоро, което всички присъстващи извиха сред площада.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев