Община Сливен

Официално откриване на обновено пространство пред кметството в село Съдиево

19.10.2017 / 14:43:17

На 19 октомври съдиевци имат двоен повод за радост и веселие – празникът на родния им край и официалното откриване на обновеното пространство пред сградата на местната управа.

В 11:00ч. кметът Ленко Влаев посрещна ръководството на Община Нова Загора, начело с градоначалника Николай Грозев. Всички бяха приятно впечатлени от променената визия на пространството пред Кметството.

С новите цветни павета и пейки за отдих мястото е напълно преобразено. Погледите привлича и оригиналната дървена композиция, дело на сръчните ръце и богата фантазия на дърводелеца Крум Велев.

Майсторът е превърнал ненужния изсъхнал дънер в близост до обновената площадка в атрактивно произведение на изкуството, вплело в едно красива роза, горд орел и нежно перо. Кметът на селото Ленко Влаев приветства присъстващите по повод празника и изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора и лични на кмета г-н Грозев за всеотдайната подкрепа при облагородяването на с. Съдиево и превръщането му в едно по-желано място за живот и реализация.

С приветствие към жители и гости на селото се обърна и кметът Николай Грозев. Той поздрави всички с Деня на Свети Иван Рилски, покровител на съдиевци и изрази удовлетворението си от положителната промяна в родното му село. Градоначалникът изрази своето удовлетворение от упоритата и всеотдайна работа на жителите на Съдиево за развитието и просперитета на селото, като заяви готовност да продължат ползотворното си сътрудничество за повишаване стандарта на живот на местните жители и издигане авторитета на родното им място.

Трикольорната лента беше прерязана от г-н Грозев и г-н Влаев, след което беше плиснато традиционното менче с вода. Специален поздрав към жители и гости отправиха възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов” клас „Народно пеене” и талантливите хоротропци от ТШ „All steps”. Игривите ритми повишиха градуса на настроението. Пред сградата на кметството се изви пъстро хоро, на което се хванаха и малки и големи.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев