Община Сливен

Областният управител Чавдар Божурски и кметът Стефан Радев поздравиха лекарите в община Сливен по повод професионалния им празник

19.10.2017 / 13:07:20

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до Регионалната колегия на Българския лекарски съюз по повод 19 октомври, Деня на българския лекар. „Няма друго обществено поприще, което да е така пряко свързано с най-голямата ценност – човешкия живот. Малко са професиите, за които състраданието и милосърдието са нравствен кодекс“ – заявява Чавдар Божурски.

Той поздравява представителите на лекарското съсловие за това, че въпреки трудностите, пазят честта на бялата престилка.

Чавдар Божурски

Областен управител на гр. Сливен

Уважаеми представители на лекарското съсловие в община Сливен, поздравявам Ви с Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври. Датата не е избрана случайно. На този ден почитаме паметта на най-големия български светец – лечителят Иван Рилски, който се е превърнал в символ на човеколюбието.

Убеден съм, че само хората, които могат да следват пътя на Чудотвореца, се посвещават на лекарската професия, защото тя е призвание. Приемете моите дълбоки уважения към денонощния ви труд и всеотдайните грижи, които полагате за нас – вашите пациенти.

Пожелавам на вас и семействата ви крепко здраве и благополучие!

Стефан Радев,

Кмет на община Сливен

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев