Община Сливен

Сливен ще се превърне в още по-привлекателна дестинация за туристи

17.10.2017 / 19:29:00

Туроператори, работещи в сферата на входящ и вътрешен туризъм, участваха в инфотур, организиран от Община Сливен от 13 до 15 октомври. В него взеха участие туроператори от София и Велико Търново, председателят на Асоциация на туристическите блогъри Елена Иванова, председателят на Национална асоциация на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски, представители на интерактивния гид на България - I loveBulgaria и акад. Сашо Драганов – председател на Националната асоциация за дизайн и реклама, който участва с презентация на тема „Вдъхновени от България”.

Гостите се запознаха с културно-историческите и природни забележителности в региона и възможностите за създаване на нови туристически маршрути в нашия регион, представляващи интерес за българските и чуждестранни туристи. Пред тях беше представен и нов туристически продукт „Живият музей” в къща-музей „Сливенски бит”.

В рамките на инфотура се проведе бизнес среща, на която гостите и представителите на местния бизнес от сферата на туризма, както и фирми и организации, предлагащи разнообразни допълнителни услуги за туристи, обмениха контакти с цел създаване на партньорства за съвместна работа.

По време на инфотура бяха обсъдени идеи, нови туристически програми и набелязани следващи стъпки за развитие на туризма в Сливен.

Благодарение на активното участие и професионализъм на Ансамбъл „Сливен”, екскурзоводите от РИМ, къща-музей „Сливенски бит”, крепост Туида, Музей на текстилната индустрия, къща-музей „Х.Димитър”, винарска изба „Афузови”, гостите бяха впечатлени от град Сливен и заявиха убедеността си, че той ще се превърне в още по-привлекателна дестинация за многобройни туристи. За постигането на тази цел те се ангажираха да работят и в бъдеще в тясно сътрудничество с местните представители на туризма.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев