Община Сливен

"Бързи и яростни" не се шегуват: Уволнен е директорът на държавното лесничейство "Мазалат" заради незаконна сеч

18.10.2017 / 15:09:03

Директорът на държавното лесничейство "Мазалат" и двамата му заместници са уволнени, след репортаж на bTV, който показа схема за незаконна сеч с участието на служители от ловното стопанство.

Отстранен е и служител, който се опитал да избяга от горски инспектори, след като бил задържан на мястото на сечта.

Преди месец горските инспектори заловили над казанлъшкото село Горно Сахране група секачи. Незаконната дървесина излизала от гората въпреки присъствието на служители от близкото горско стопанство.

„Отидохме рано сутринта, още в тъмната част на денонощието, и установихме, че със знанието на наши колеги от Държавното ловно стопанство (ДЛС) „Мазалат“ се сече в непозволен район – разказа Георги Дончев, главен инспектор в ЮИДП. – Говоря за един вид организирана група, дали е престъпна ще кажат компетентните органи“.

Сечището е на 800 метра височина и щетите се виждат ясно. Засегнати са 185 декара, а с булдозер е прокаран половин километър път.

Сечени са габър, бук и дъб, макар в близките седем години на това място да не се предвижда сеч. Повалянето на дървета е продължило и след първоначалната инспекция и установяването на незаконните действия./bTV

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев