Община Сливен

Втори благотворителен концерт "Заедно в превенцията" ще се състои в Сливен на 19 октомври

18.10.2017 / 14:50:35

На 19 октомври в месеца, посветен на борбата с рака, Сдружение "Онкологично болни и приятели" – Сливен организира II –ри благотворителен концерт под наслов "ЗАЕДНО В ПРЕВЕНЦИЯТА".

Събитието се организира с подкрепата на приятели на Сдружението, а именно Община Сливен,,НЧ „ЗОРА“, TMB, Vital, Женско дружество “Майчина длъжност“-Сливен, Тракийско дружество „ТРАКИЯ-СЛИВЕН“ и други. Концертът ще се състои в зала “Сливен“, от 18.30 часа. Поканите вече са изкупени, но всеки, който желае да подпомогне финансово каузата, може да дари парична сума в специална кутия, която ще бъде поставена за целта на входа на залата.

Средствата ще бъдат използвани за превенция с рака за шийката на матката с цитонамазка - организиране на профилактични прегледи в ДКЦ-2 гр. Сливен.

Комисия в състав- зам.кмет Пепа Чиликова, д-р Васислав Петров, Петя Руменова, Тодорка Енева, Веселина Казакова ще следи как се разходват събраните средства.

Припомняме, че след I-вия благотворителен концерт през 2016г. беше събрана сума, с която се финансираха прегледи за рак на гърдата на 100 жени от Сливен.Месец октомври е обявен за месец за борба с рака на гърдата още през далечната 1985 година. В самото начало идеята е да се популяризира мамографията като ефективно средство за ранно откриване и лечение на коварното заболяване.

Днес хиляди хора по света възприемат октомври като месец за активни разяснителни кампании относно причините, превенцията и лечението на рака.

Лицето на тазгодишния благотворителен концерт „ЗАЕДНО В ПРЕВЕНЦИЯТА“ ще бъде Тони Димитрова. В концерта участие ще вземат още Ансамбъл „Сливен“, Спортен клуб „Стефан Данчев“, клуб по спортни танци „Туида“, Балетна школа по изкуства „Мишо Тодоров“, Балет „Барби“, Балет „Авангард“, Струнен квартет „Класик“. Водещ на концерта ще бъде Димитър Марков- актьор в ДТ „Стефан Киров“гр. Сливен.

19 октомври от 18:30 часа в зала "Сливен"

Очакваме Ви!

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев