Община Сливен

Председателят на Общински съвет-Котел Христина Чолакова участва в годишната среща на местните власти

18.10.2017 / 13:14:10

Председателят на Общински съвет-Котел и заместник-председател на Националната асоциация на председателите на общинските съвети на Република България (НАПОС – РБ) г-жа Христина Чолакова взе участие в годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в РБ, която се проведе в к.к. Албена.

В дните на срещата се проведоха редица дискусии по важни за местните власти теми, свързани с устойчивото развитие на общините, алтернативите за финансиране управлението на отпадъците, проблемите на общинското здравеопазване, мерките на правителството за намаляване на административната тежест, електронното управление, общинска социална политика, развитието на селските райони и др.

Христина Чолакова бе лектор във форума, посветен на актуални аспекти в работата на общинските съвети по темата „Проверки на Върховна административна прокуратура-слабости и поуки за общинските практики“.

В рамките на годишната среща бяха подписани две споразумения за сътрудничество между председателя на Народното събрание Димитър Главчев и председателя на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Даниел Панов и Министерски съвет, представляван от вицепремиера Томислав Дончев.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев