Община Сливен

Стефан Радев: Приетите промени в Наредбата за местните такси са в съзвучие с политиката ни за финансово оздравяване на общината

17.10.2017 / 18:46:03

„Приетите промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен са в съзвучие с политиката ни за финансово оздравяване на общината, посочи кметът на Сливен по време на днешното заседание на Общинския съвет.

В залата Радев оттегли тази част от Наредбата, която регламентира гробищните такси и цени на услуги. Те ще се предложат за разглеждане на следващата сесия. Радев изтъкна, че общината има много по-голям недостиг на средства за дейностите по сметосъбирането, отколкото са предложенията за увеличение на таксите за смет, но се съобразява с възможностите на хората и с това, че трябва по-плавно да се работи в тази посока.

„Идеята ни е с намалението на данъка и увеличението на таксите да се получи сумарно намаление на плащането за данък сгради и такса смет”, посочи кметът на Сливен. „Прие се по-голямо намаление на данък сгради, отколкото предлагахме. Ще се наложи да оптимизираме определени разходи. Като намаляваме приходите няма как да заложим същите разходи, които сме предвидили”. Така кметът на Сливен коментира днешното решение на Общинският съвет да намали данък сгради от 3.2 на 2.7 промила.

Съветниците отхвърлиха предложението за ликвидация на „Център за кожно-венерически заболявания – Сливен” ЕООД. В мотивите за ликвидация са посочени загубите, които дружеството трупа всяка година, основно към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Изпълнителният директор на МБАЛ е изразил писмено съгласие за разкриване на отделение по кожни и венерически болести. „Досега всички действия, които правим са да запазим тази здравна дейност в Сливен и да защитим интересите на работещите в диспансера и преди всичко на пациентите, без да натоварваме допълнително гражданите на Сливен. Дейността, която ще извършва отделението към болницата ще бъде много по-устойчива и много по-широко спектърна от това, което може да извършва сега диспансера”, заяви кметът Стефан Радев.

17.10.2017г.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев