Община Сливен

Янко Янков: Валери Симеонов да подаде оставка

16.10.2017 / 09:51:23

Движението за права и свободи (ДПС) ще продължи да настоява за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви пред Епицентър.бг зам.-председателят на движението Янко Янков в коментар на изявлението на заместника на министър-председателят, че въпросът за неговото напускане на изпълнителната власт въобще не стои на дневен ред.

По-рано днес, пред Епицентър.бг Валери Симеонов изрази учудване от искането да си подаде оставката, тъй като бил „най-толерантният, най-демократичният и с най-изискания изказ“ сред лидерите на коалицията „Обединени патриоти“.

„Това което се вижда от всичките им действия до момента в изпълнителната власт е демонстрация на силно пренебрежение към част от българската нация“, коментира Янко Янков. Той бе категоричен, че поведението на Валери Симеонов е недопустимо. „Всичките му действия като вицепремиер са агресивни. Работа ли е на вицепремиера да присъства на проверки на дискотеки по Черноморието? Работа ли е на вицепремиера той да бъде в Асеновград и да демонстрира агресивно влияние върху част от българската нация? Освен това, като заместник на министър-председателя, той не отговоря за сигурността в страната“, заяви Янко Янков.

Зам.-председателят на ДПС коментира и обидните квалификации и заплахите на депутата от „Обединени патриоти“ Валентин Касабов. В четвъртък избраникът от партията на Валери Симеонов - НФСБ, дори си позволи да нарече на турски "дървеници" представителите на ДПС и ги заплаши, че Патриотите ще ги мачкат. "Да внимават какво говорят, да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби, които щъкат нагоре-надолу, много миришат. Те са тахтаби, които излязоха от дупките си и вонят! И да внимават, защото можем да ги смачкаме!", закани се Валентин Касабов.

Според Янко Янков, съпредседателите на „Обединени патриоти“ е трябвало да реагират по категоричен начин на заплахите. „Възможно ли е той, като председател на партия НФСБ, която е част от „Обединени патриоти“, да не взема

отношение, когато един негов депутат излиза и нарича ДПС „дървеници“ и заплашва, че ще ни мачка? Как ще смачкаш от 400 000 до 600 000 души и дори почти 1 млн. български граждани? Кой си ти!? Това е израз или на болен мозък, на човек който не си пие редовно лекарствата или на човек, чийто психика е зависима от други въздействия. От това поведение ръководството на „Обединени патриоти“ трябва демонстративно да се разграничи“, категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Янко Янков коментира, че намеците на Патриотите за това, че движението иска да влезе във властта на тяхно място, са несъстоятелни. „Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ беше пределно ясен, като каза, че ние не искаме непременно да влезем във властта. Но такава власт, като настоящата, е деструктивна и вредна за България. Днес споменах пред БНТ, че трябва да се направи анализ на структурата на българската нация от 1990 г. до момента. В България етническите българи са на път да станат малцинство - всички бягат в чужбина, защото не не одобряват политиката на държавата, която разделя нацията“, каза още Янков.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев