Община Сливен

Представителите на ППМГ “Добри Чинтулов” спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в скоростното изкачване на Хамам баир

15.10.2017 / 12:43:55

Представителите на ППМГ “Добри Чинтулов” спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в шестото издание на “скоростното изкачване” на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Отборът на Природо-математическата гимназия събра актив от 35 точки, след като излъчи индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е четвърта Купа за представителите от гимназията. В предходни издания победители по веднъж бяха и отборите ПГ по икономика и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

В проявата, която е под наслов “Напред и нагоре”, се включиха над 250 ученика от 5 до 11 клас от 15-ет сливенски училища. Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам байр.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Виолина Митрофанова от Трето училище. Тя измина разстоянието за 5.56 мин. Втора се класира Ралица Кенарева от 12-то училище с време 6.08 мин. Трета по стълбите към върха завърши Ребека Цекова от 11-то училище с време 6. 19 мин.

При момчетата 5-7 клас победител стана Иван Бонев от ХI –то училище с резултат от 5. 35 мин, следван от Михаел Стоянов от 12-то училище с резултат 5.38 мин. Бронз спечели Божидар Георгиев от Трето училище с резултат 5.45 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Деница Пенева от ППМГ с време 6.09 мин, пред Светослава Павлова от ХI –то училище с 6.18 мин и Татяна Начева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” с 6.29 мин.

При момчетата от същата възраст победата бе за Мартин Христов, който дойде специално от Стара Загора, за да участва в надпреварата. Той измина дистанцията за 4.37 мин. Второ място зае Деян Марков от ППМГ с 4.45 мин, а на трета позиция се класира Данаил Петков от ППМГ с 4.49 мин.

В групата на девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Кристияна Кънева от Художествената гимназия с 5.45 мин, пред Яна Гюзелева от ППГ по икономика с време от 5.55 мин. и Николета Йорданова ПГПЗЕ със 7.07 мин.

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Стефан Куртев от ППМГ с 4.33 мин, следван от съотботниците си Мирослав Куртев с 4.39 мин. и Иван Златев с 4.51 мин.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от експерта по спорт в Община Сливен Силвия Никова и президента на Ротари клуб – Сливен Христо Стоянов.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен покани зрителите да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

За втора година домакините проведоха томбола, която излъчи 15 печеливши участници.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com” е медиен партньор на своеобразната традиционна спортна проява.

“Ротари клуб” и Община Сливен осигуриха безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

Автор:

Мими Данева

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев