Община Сливен

Тържествено заседание на Общински съвет - Нова Загора по случай Празника на града

14.10.2017 / 16:50:00

По традиция, в празничния за Нова Загора – 14 октомври, Петковден се състоя тържественото заседание на Общински съвет - Нова Загора. Прозвучаха химнът на Република България и Европейския съюз, след което председателят на местните парламентаристи - Георги Николов откри заседанието с една единствена точка – поднасяне на приветствия. Официални гости на сесията бяха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателят на Областен административен съд - Сливен Слав Бакалов.

Пръв към присъстващите в залата жители и гости на града се обърна председателят Георги Николов, като изрази своята признателност към всички допринесли за процъфтяването и развитието на родния ни край. Той пожела на празнуващите здраве, успех и вяра в светлото бъдеще на Нова Загора и общината. Кметът Николай Грозев на свой ред приветства всички с празника - 14 октомври, Петковден: „Уважаеми съграждани, всяка година празникът на Света Петка Българска сгрява душите ни със силата на традициите, сплотява ни като общност, зарежда ни с вяра и позитивизъм в утрешния ден. Позволете ми да изкажа своята признателност, уважение и благодарност към всички Вас, които с пословичното си родолюбие, с достойнство и мъдрост пазите изконните български ценности и работите неуморно за превръщането на града ни в желано място за живот, в приветлив и гостоприемен дом, не само за нас, но и нашите деца. Днес е празник, а не повод за равносметка, защото тя трябва да се прави по-често от веднъж в годината. Днес не е ден да си припомняме, защото не трябва никога да забравяме. Днес е ден да мечтаем и да гледаме уверено напред, за да видим как желанията ни и действителността се препокриват. Нека днес не е просто денят на Нова Загора, а нашият ден!”

Градоначалникът се обърна към общинските съветници с мисълта, че „Съединението прави силата, а силата ражда независимостта”, като изказа благодарност за това, че въпреки различията си, успяват да се обединят и работят активно за добруването на нашата община. Приветствия към жители и гости по случай Празника на Нова Загора отправиха и: г-жа Галя Захариева, представители на групите от политическите партии в Общински съвет. Всички те се обединиха около идеята, че най-голямото достойнство, истинската ценност за един град, това са неговите жители: трудолюбиви, гостоприемни и уверени във възможностите си хора, носещи в сърцето си любовта, свободолюбието и гордия дух на своите предци.

Бяха обявени и прочетени получените поздравителни адреси от: президента на Република България Румен Радев, министър–председателя Бойко Борисов, Десислава Танева - областен координатор на ПП ГЕРБ, областния управител на област Сливен - Чавдар Божурски, кмета на община Ямбол - Георги Славов, кмета на община Раднево - Теньо Тенев, изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов и др.

След множеството пожелания за здраве, успехи, отговорност и мъдрост в мисълта и действията, позитивизъм и вяра в доброто, тържественото заседание беше закрито.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев