Община Сливен

Състоя се традиционният прием на кмета на община Нова Загора по случай празника на града

14.10.2017 / 08:35:00

В навечерието на 14 октомври, Петковден – празник на Нова Загора се състоя традиционният прием на кмета на общината Николай Грозев. В тихата есенна вечер, в изящно украсеното фоайе на втория етаж на НЧ „Диньо П. Сивков -1870” той и екипът му посрещнаха скъпи гости, дошли да засвидетелстват своето уважение към усилията на градоначалника за превръщането на родното ни място в уютно и спокойно, в град с модерна и развита инфраструктура, богати духовни и културни традиции. Сред официалните лица бяха: народният представител в 44-то народно събрание Галя Захариева, областният управител на Област Сливен Чавдар Божурски, кметът на гр. Сливен Стефан Радев, общински съветници, кметове на населени места, представители на обществени институции, учебни заведения и др.

Вечерта започна със стихове на новозагорската поетеса Златина Великова за любовта към родния край. Домакинът, кметът Николай Грозев поздрави присъстващите с празника на Нова Загора – 14 октомври, Петковден. Той каза, че хубавите неща в града и общината продължават да се случват като изтъкна заслугите на своя екип и подчерта водещата роля на бизнес институциите за издигане и утвърждаване авторитета на родния ни край като икономически развит, богат духовен и културен център. „Все по-завишените очаквания и изисквания на нашите съграждани са предизвикателства, които посрещаме с висок професионализъм, упоритост и всеотдайност. Нека не забравяме мисията си в служба на гражданите, а законността, прозрачността и откритостта бъдат наши ръководни принципи. Изказвам благодарност и на институциите и организациите, които заедно с нас, местната власт работят за издигане авторитета на родното място.” В края на речта си той изрази надежда, че богатата и разнообразна двуседмична програма по случай празника на Нова Загора ще задоволи и най-изисканите вкусове и ще изпълни сърцата на хората с веселие и доволство.

По случай празника на Нова Загора – 14 октомври, Петковден бяха получени и прочетени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев и министър – председателя Бойко Борисов. Традиционно на прима на кмета се връчва и стипендията на Ротари клуб Нова Загора на изявени ученици от средните училища. Тази година паричната награда получи възпитаникът на Професионалната гимназия по селско стопанство – спортист № 1 на Нова Загора за миналата година – Константин Михайлов, прославил родния ни край на национални и международни състезания. Миладин Йорданов – президент на Ротари изтъкна факта, че изборът е бил труден, защото талантливите и заслужили ученици на града не са никак малко. Той изрази надежда, че техният избраник ще продължи все така уверено нагоре по стълбата на успеха.

В тихата есенна вечер, носеща красота, топлина и уют звучеше изискана музика в изпълнение на Трио „Реверанс”, а домакини и гости водиха оживени приятелски разговори. В края на вечерта бяха изказани благодарности на всички спомогнали за организирането и провеждането на културните и спортни събития, заредили празничните дни на новозагорци с много настроение и радост.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев