Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 14 октомври - Петковден

14.10.2017 / 09:45:34

Уважаеми съграждани и гости на града,

Имам честта и удоволствието да се обърна към всички Вас и да Ви поздравя по повод празника на град Нова Загора – 14 октомври, Петковден. Днес по неповторим начин са вплетени миналото и настоящето, възрожденският дух и историята на Нова Загора. На тази дата православната църква почита Света Параскева или още наричана Света Петка, която е символ на града ни и се смята за закрилница на дома и семейството. Нека тя ни даде мъдрост и воля, сила и единство, да ни закриля и пази като досега.

Скъпи новозагорци,

За всички нас този празничен ден е повод да изявим най-доброто, най-светлото от себе си, да отворим сърцата си за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни и по-горди. Благодаря Ви за доверието през годините и нека с достойнство и мъдрост заедно да продължаваме да работим за авторитета на града ни, за превръщането му в желано място за нашите деца и Ви гарантирам, че със съвместните усилия на институциите, бизнеса и активната Ви гражданска позиция, ще постигнем едно по-добро европейско бъдеще!

На всички носещи името на нашата закрилница Света Петка Българска, искам да пожелая здраве, успехи и с гордост да носите светите си имена. Нека Петковден бъде празник на надеждата, вярата и благополучието, защото през всички повратности на времето, ние и поколенията преди нас успяхме да съхраним и обогатим традициите и облика на нашето родно място!

Честит празник!

Кмет на община Нова Загора: Николай Грозев

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев