Община Сливен

Много интересни прояви на празника на Твърдица

13.10.2017 / 20:10:33

Днес преди обед бе представена театрална постановка за деца ”Приключенията на Чиполино” по Джани Родари, спектакъл на Драматичен театър „Н. Коканова”, гр. Ямбол.

От 17.30 ч. започва Среща-разговор с молдовските българисти д-р Иван Думиника (Молдовската академия на науките; Научното дружество на българистите в Република Молдова (НДБРМ) – „Поп Паскал и бесарабска Твърдица”. Проф., д.и.н. Николай Червенков (председател на НДБРМ) – „Посещение при сънародници в Бразилия”

В 19.00 ч. е представлението „Благородният испанец” от Съмърсет Моъм, комедия. Постановката е също на ДТ „Н. Коканова”, гр. Ямбол - Голяма зала на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”(вход: свободен).

На самия празник, Петковден, се отбелязва Денят на Твърдица.

В 8.00 ч. започва Света литургия с празничен водосвет в църковен храм „Света Петка”. От 9.30 ч. е посрещането на официалните гости в Община Твърдица, а в 10.00 ч. започва Ритуал за вдигане на знамената - пл. „Свобода”. В 10.15 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на „Майка Твърдица”. В10.20 ч. ще бъде открито второто изложение на Сдружението на пчеларите, ще имадегустации, конкурси, презентации и др.

В 10.40 ч. ще бъде открит обект, посветен на 10-годишнината от подписването на договора за сътрудничество с ХХІІІ район Шорокшар, Будапеща, Унгария.

Тържествена сесия на Общински съвет-Твърдица ще започне в 11 часа.

В 11.30 ч. е празничният поздрав за жителите и гостите на Твърдица от НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”- пл.”Свобода”. В 18.00 ч. ще бъде открита изложба на Георги Атанасов – фотограф, във фоайето на читалището.

От 19.00 ч. започва шоу-спектакъл „Танц без граници” на трупа„Танцът на вятъра” с продуцент Васил Герлимов- подарък за жителите на гр. Твърдица по случай празника на града от Община Твърдица. Събитието ще се проведе в Голямата зала на читалището.

radio.slivenbg.net

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев