Община Сливен

Днес е петък 13-и. Суеверието е абсолютно излишно

13.10.2017 / 09:11:23

Днес е петък 13-и, който е смятан за фатален и дяволски ден. Нумерологът Ели Маринова и ясновидецът Роберто Методиев развенчаха този мит в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Не, че ясновидка и ясновидец могат да развенчаят каквото и и да било, но нейсе

"Това суеверие е абсолютно излишно. Числото 13 се отнася към стабилност. От друга гледна точка сатанистите използват 13 в свои ритуали. Доста хора се съобразяват излишно с числото 13, като избягват да подписват договори, да правят покупки", каза Методиев в студиото на Лора Инджова.

По думите му можем да намираме най-различни връзки с 13, но суеверието в числата може по-скоро да ни донесе негативи. Ясновидецът посочи, че в Китай стая 888 може да е много скъпа, но там няма стая 24 или 224, защото са считани за числа на смъртта.

Нумерологът Ели Маринова обясни, че двата фактора се срещат на 13 октомври 1307 г., когато е разгромът на тамплиерите и суеверието идва оттам. Тя отбеляза, че лъчите на съвторението са 12 и те се сливат в 13-и лъч, който е сътворението.

"Ако искаме да ни се случват добри неща, трябва да сме разумни оптимисти и да не вадим неща от контекста. На петък 13-и в целия свят се случват и хубави неща", каза Маринова

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев