Община Сливен

Синята зона да е от 9 до 17 часа, предлага кметът Радев

11.10.2017 / 16:33:42

Синята зона ще действа 2 часа по-малко – от 9.00 часа до 17.00 ч., вместо от 8.00 до 18.00 ч., ако Общинският съвет приеме на сесията си на 17 октомври предложението за промяна, внесено от кмета Стефан Радев. В мотивите си той посочва, че така ще се облекчи режима за товаро-разтоварна дейност на търговските обекти, попадащи в обхвата на зоната.

Общинска администрация предлага промяна и в още няколко текста на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране.

Собствениците на автомобили ще могат да паркират по месторабота, без да е необходимо да предоставят документ от работодателя. В предложението до Общинския съвет е записано и отпадане на ограничението за издаване на стикер на притежателите на гаражни клетки и паркоместа в района на Синя зона.

10% отстъпка за 1 година или 864 лв. за предплащане на абонаментна карта за паркиране в Синя зона без специално обозначено място ще могат да ползват собствениците на автомобили, ако Общинският съвет приеме и друго предложение на кмета. То е за промени в таксите, събирани в Синя зона и предвижда корекции в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги

За 6 месечно предплащане са предвидени 5% отстъпка или 456 лв., а за месец цената за паркиране без обозначено място е 80 лв. Мотивите са да бъде облекчен административния режим при издаване на абонамент.

В предложенията на общинска администрация се въвеждат и 11 подзони за паркиране на МПС по постоянен адрес на собственика.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев