Община Сливен

Нова детска площадка и концерт на Ансамбъл Сливен за празника на Кермен

11.10.2017 / 16:29:54

Празничните прояви ще започнат на 13 октомври, от 11 часа, с откриване на детска площадка в градския парк, изградена със средства от проект „Обичам природата и аз участвам - 2017” на програма ПУДООС. В 18 часа във фоайето на НЧ „Пробуда – 1906” ще се състои официално откриване на фотоизложба със снимки на значими събития от живота на града през последната година. В 19 часа в салона на читалището ще започне тържественото честване на празника и концерт на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен. След концерта на площада е предвидено народно веселие.

„Посрещаме празника със значителни подобрения, посочи кметът на града Живко Жечев. По думите му 2017 е година на Кермен. Кермен се прочу с археологическите открития около града, направени от екип с ръководител доц. д-р Христо Попов. През тази година АПИ съгласува Общия устройствен план на община Сливен, в който е заложена отбивка на АМ „Тракия” при 261 км., към Сливен, градският парк е преобразен с нови детски площадки, ремонтирани и асфалтирани са повреди по улиците в града.

„Всичко това се случва благодарение на доброто сътрудничество на кметството с ръководството на общината и на Общинския съвет на Сливен, както и на активната помощ на местни бизнесмени и жителите на Кермен”, каза Жечев.

На 14 октомври, в църквата „Св.Петка”, отец Стилиян ще отслужи празнична света литургия. В 11.30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на загиналите през войните керменлийци, дали мил живот за Родината, каза още кметът на Кермен.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев