Община Сливен

Балонът се спука: Освобождават Стоичков като почетен консул в Испания

10.10.2017 / 18:01:40

Стартира процедура по освобождаването на Христо Стоичков като почетен консул на България в Испания, чийто консулски окръг обхваща територията на автономните области Каталуния и Арагон, а седалището му е в Барселона, съобщава "Дарик".

Предстои след съгласувателна процедура решението да бъде разгледано от Министерския съвет, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет в края на юли 2011 година. През последните няколко години дейността му като почетен консул е затруднена поради обстоятелството, че той пребивава основно в САЩ. В бъдеще пък ефективното изпълнение на функциите на почетен консул от страна на Стоичков ще бъде възпрепятствано поради усложняване на комуникацията му с официалните власти на Испания заради последните му публични изяви, смятат от Външно.

Испания е стратегически партньор и приятел на България, поддържаме отлични двустранни отношения на всички равнища и интензивно сътрудничество във всички области от взаимен интерес, се казва в позицията на ведомството.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев