Община Сливен

Сливенският клуб "Грифон" спечели 7 медала от 25-то световно първенство по Шотокан Карате-До в Унгария

10.10.2017 / 14:13:18

С общо седем медала от 10-тата световна кохай купа и 25-тото световно първенство по Шотокан Карате-До на SKDUN (Shotokan Karate-Do of United Nations) се завърнаха представителите на КБИ „Грифон - Кобукан Доджо“. Състезанията се проведоха в унгарския град Егер от 6ти до 8ми октомври. Сливенският клуб бе представен от:

Самуил Димитров - 8 г - 7 кю

Светлин Бакалски - 8 г - 8 кю

Никалас Георгиев - 9 г - 7 кю

Преслава Добрева - 10 г - 5 кю

Леси Михайлова - 11 г - 7 кю

Станимир Миланов - 11 г - 5 кю

Деница Кабаджова - 13 г - 3 кю

и треньорите сенсей Антон Въндев и сенсей Теодора Въндева

Момчетата и момичетата от клуба се потрудиха здраво, тренирайки всеки ден в последните два месеца. При едни, трудът се отплати с медали, като най-щастлива бе Преслава Добрева, заради която на два пъти чухме българския химн! Други останаха на най-дразнещото четвърто място - на крачица от качване на стълбичката, но всички ние знаем, че трудът им не е бил напразен и макар да не са се окичили с медали те са направили още една крачка в посока изграждане на характер и оформяне на личността. Защото целта на Карате-До не е победата над противника а над самият себе си. И тези, които са преодолели своите страхове, задръжки, предразсъдъци, дори да не са взели медал, тръгвайки си от татамито могат да кажат с достойнство: „Видях пропуските си и онова върху което трябва да работя. Направих крачка напред и утре ще бъда по-добър от днес!“

Имената на тези, които успяха да се качат на почетната стълбичка са:

10 Световна купа на Shotokan Karate-Do of Unated Nation (SKDUN)

Преслава Добрева: 1-во място Ката и 1-во място санбон-Кумите

Самуил Димитров: 2-ро място Ката и 2-ро място санбон-Кумите

Леси Михайлова: 3-то място санбон-Кумите

Никалас Георгиев: 3-то място санбон-Кумите

25 Световно първенство на Shotokan Karate-Do of Unated Nation (SKDUN)

Деница Кабаджова: 3-то място Кумите

Благодарим на тези прекрасни момчета и момичета! Благодарим на треньорите им, които ги учат не просто да се състезават, а ги учат как да бъдат добри хора. Нека им пожелаем здраве и успешна подготовка за следващото, много интересно предизвикателство - XIV Международен Шотокан Карате До турнир „ШИСЕЙКАН“, който тази година ще бъде напълно издържан в духа на Будо традициите завещани ни от бащата на съвременното Карате Гичин Фунакоши, повеляващи развитието на личността, чрез преборване с егото!

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев