Община Сливен

ГЕРБ с тотална победа в община Трън и в още четири села

09.10.2017 / 09:15:03

ГЕРБ е големият победител в частичните избори, които днес се проведоха в 10 населени места в страната. Към този момент партията на Борисов вече има свой кмет в община Трън, където убедително печели Цветислава Цветкова. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура, а досега беше временно изпълняващ длъжността кмет.

До изборите в Трън се стигна след като кметът Станислав Николов подаде оставка, тъй като е подсъдим за катастрофа с дете от преди няколко години.

В община Вълчи дол, област Варна, победител също е претендентът на ГЕРБ Георги Тронков, който победи съперника си от БСП.

До частичните избори се стигна след внезапната смърт на кмета Тошко Янев през месец май.

ГЕРБ има вече свои кметове и в селата Генерал Киселово, където Калина Христова побеждава със 103 на 17 гласа, в Цани Гинчево бият със 78%, а в Ракево ГЕРБ отстрани с победа кандидата на БСП.

В селата Чукарка, община Айтос и Попович, община Бяла ГЕРБ отиват на балотаж срещу ДПС и БСП.

В села Нивянин, община Борован и село Скалак, област Бургас ДПС печели кметския пост от първи тур.

Поздравявам всички структури и жителите на тези населени места, които устояха на политическите атаки и компроматната война, като за пореден път дадоха доверието си на партия ГЕРБ. Избирателите не се поддадоха на провокациите и фалшивата пропаганда на нашите опоненти, а заложиха на реалните политики, които ГЕРБ реализира. Тези резултати са доказателство, че БСП не е алтернатива за управление на страната. това заяви пред Faktor.bg зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев