Община Сливен

Ячи Тун ще преподава китайски език и култура в гимназия „Дамян Дамянов” - Сливен

06.10.2017 / 09:23:54

От 4 октомври в Сливен е доброволката Ячи Тун, която ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Освен уроците, които тя ще води в гимназията, предвидено е да се организират два курса за ученици от други училища - по един за учениците, които са първа или втора смяна на училище, както и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Ячи е от десетмилионния град Ухан, административен център на провинция Хубей, разположен край най-голямата китайска река Яндзъ. В Сливен тя ще продължи работата от миналата година на доброволката Джао Паню - Пени. Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството между гимназия „Дамян Дамянов” с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. Институтът е образователна институция с нестопанска цел и в тези дни отбелязва пет години от създаването си.

Доброволката Ячи се срещна с учителите и учениците в гимназия „Дамян Дамянов”. Освен часове по китайски език, нейната дейност ще бъде насочена към изграждане на клуб „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 14-ти октомври т.г. да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76. Във всяка от трите групи ще бъдат записани по 12 участници по реда на техните заявки.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев