Община Сливен

Интерактивна зала вече работи в Природонаучния музей в Котел

05.10.2017 / 15:29:15

Интерактивна зала работи в Природонаучния музей в Котел. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен директорът на музея Захари Стоянов. Залата е с капацитет 20 места, в нея е разположен 3D проектор.

Дневно се правят четири прожекции за учениците от котленско, както и за гостите на града и общината.

Първата лекция на тема „Съвременни геохимични изследвания в България“, придружена с мултимедийна презентация, бе изнесена от проф. Стефан Бояджиев, който е родом от Котел.

Новата зала, наред с политехническа експозиция и розариум, е сред проектите по идея на директора на музея. Освен това, в музея има и нова политехническата експозиция, която показва развитието на физиката от 19-и век досега, както и на електрониката, химията. Експонатите в нея ще се сменят често, така че изложбата да се радва на постоянен интерес, посочи Стоянов.

Природонаучният музей в Котел е втори по големина на Балканския полуостров, след този в Букурещ. Музейната експозиция разполага с над 30 000 експоната на площ от 1000 кв. м. Показани са начинът на живот и местообитанията на отделни животински видове – в среда, пресъздаваща естествената им природа."Фокус"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев