Община Сливен

Борисов поиска кметът на Хасково да подаде оставка. Делян Добрев остава депутат

04.10.2017 / 13:06:04

След скандала „Кумгейт” в Хасково, управляващите "ще разчистят" редиците си от роднински назначения. Това обеща премиерът Бойко Борисов на пресконференция в резиденция „Евксиноград”.

Борисов разказа, че съпругата на финансовият министър Владислав Горанов работила в министерството преди него, но когато той започнал работа там, я уволнил, за да няма конфликт на интереси. Същото премиерът посъветва да направи и депутата от ГЕРБ Александър Ненков, чиято съпруга работи в държавното дружество „Булгартрансгаз”.

Борисов разказа и какво се е случило, когато сестра му е поискала да стане шеф на една общинска болница. „Тя до ден днешен кълне Петър Москов, че е виновен, но всъщност истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я слагат”, обясни той.

Премиерът обясни, че е водил разговор за работа и с дъщеря си. „Стои момичето, плаче и казва: „Не мога”. Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата, ако я пратя на държавна работа, това ще бъде „гейт”, заяви той.

Борисов поиска кметът на Хасково да си подаде оставка. „Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката”, заяви премиерът Бойко Борисов. Преди седмица ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов. Той обаче заяви, че няма намерение да подава оставка.

Заради скандала с роднинските назначения в Хасково, оставка обаче подаде депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Борисов определи оставката като "един достоен акт".

„Той ми каза, че ако парламентът не приеме оставката му, той отново ще я подаде”, съобщи премиерът и лидер на ГЕРБ. "Нова тв"

Народното събрание остави в парламента депутата Делян Добрев, който депозира по-рано оставката си. Бившият енергиен министър беше обвинен от Елена Йончева, че кадрува в общинския съвет в Хасково.

Първоначално за предложението гласуваха 97 народни представители, 99 бяха против, а 19 се въздържаха. Добрев поиска нова процедура в пленарната зала, тъй като от БСП имало негови колеги, които са закъснели. В крайна сметка Добрев беше оставен в парламента. 98 депутати гласуваха за, 95 против, а 23 са въздържали се. "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев