Община Сливен

Румен Радев заложи "бомбите" още преди кабинета "Борисов-3". Още за провалите на президента

04.10.2017 / 09:36:19

Рано е за тази "битка" между Румен Радев и Борисов, но тя започна още преди да дойде кабинетът на Борисов на власт, когато преди изборите държавният глава каза в парламента "Имате още една седмица", заяви в "Лице в лице" по бТВ журналистът и политолог Емил Кошлуков: "Този език на президента не му прави чест. Никога не сме чували този тип говорене. Това не е казарма. Вторият проблем обаче с този подход е, че скандалът е заради прословутите Грипени, решението за които беше взето една седмица, преди да дойде на власт сегашното правителство. Има факти, които говорят за Радев много зле, каза още Кошлуков. "Как така задължаваш държавата с решение за най-голямата сделка в историята на военните", възмути се политологът.

Журналистът напомни още: "Държавният глава посегна и на закона за българите в чужбина, което не е негова работа. Работата му е да представлява страната в международните отношения. А Радев няма международна политика. Няма нито една уговорена среща с държавните лидери. Малко започва да става работата като Първанов във втория мандат, който пет пъти ходи в Азербайджан, един път в Брюксел", посочи жуналистът.

Премиерът Борисов говори с Ердоган и Макрон, стъпките му в международната политика са добри, включително и в областта на европредседателството. Радев няма нито една инициатива и за европредседателството, не сме чули позицията му по темата. Президентът губи външнополитическата инициатива, кекаво върви, подчерта политическият анализатор и заключи: "Войната започна много преди от заложени бомби от самия Радев." „Фактор”

Емил Кошлуков

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев