Община Сливен

Вижте какво свършиха "Бързи и яростни" през месец септември

03.10.2017 / 15:32:41

Във Фейсбук Юсеин Шакиров съобщи какво са свършили през м. септември с колегите си Иков и Дончев:

През изминалия месец 09 2017 нашия екип задържа и констатира следните вещи и дърва: 140 кубика трупи за бичене, три пушки, автомати за дивеч, две забранени средства за лов, електрически машинки със звук на пъдпъдък, една фалшива марка за маркиране както за дървета на корен, така и на отсечени дървета, 100 кубика липси от топола, трупи за бичене.

Изказвам възмущение и от колега от служба КОС от МВР. Преди 20 дни бяхме задържали 3 лица да бракониерстват и се обадихме на 112 и искахме да пратят колега от служба КОС. След като му предадохме лицата, "колегата" оставил на бракониерите пушките им на отговорно пазене, без да ги изземе. И те отново бяха хванати от нас, но тоя път със забранено средство за лов.

Тук не могат да излязат с номера, че са ги намерили, защото нашият екип ги наблюдавахме 8 часа - от предния ден в който го поставяха в 21,30 часа. И на сутринта, като го взимаха, ги заловихме.

Също така задържахме лица, които маркират с нещо като контури на контролна горска марка. Затова много често казваме, че не признаваме контури от КГМ, а и в закона е записано: КГМ се поставя на видимо място, както и ясно и четливо, за да се вижда и забелязва от контролните органи.

Надявам се след всичко, което става и констатираме нарушенията от наши колеги, то нарушенията и престъпленията да намалеят, защото за никого не е имало компромис и имаме подкрепата на директора си да изкарваме нередностите на бял свят, на повърхността, както и да викаме телевизии и други медии. Така че, колегите от нашия бранш, ако не искат да бъдат давани на Прокуратура и да ги направим известни чрез телевизии и медии, нека работят законно и да спазват всички правила, наредби и най вече законите на Република България!

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев