Община Сливен

Стартира прием на заявления за осигуряване на детегледачи по проект „Родители в заетост”

02.10.2017 / 12:38:32

От 29 септември Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Родители в заетост”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Проектът подпомага родителите да продължат трудовата си реализация и същевременно да бъдат спокойни за отглеждането на своите деца.

Право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване, не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Бюрата по труда ще извършат подбор сред регистрираните лица за детегледачи, които ще бъдат насочени за одобрение от родителите. Те ще могат да изберат най-подходящия детегледач за детето си и да се върнат на работа, за да продължат професионалната си кариера или да намерят подходяща работа.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 20 млн. лв. Срокът за прием на заявления е до 31.10.2017 г. или до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Очакванията са, че с планираните средства ще се осигури подкрепа за 1500 родители за отглеждане на техните деца.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ В САЙТА НА АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА WWW.AZ.GOVERNMENT.BG - БАНЕР „ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧАВЕШКИТЕ РЕСУРСИ 2014 - 2020” – „РОДИТЕЛИ В ЗАЕТОСТ” И В ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА СЛИВЕН, СТАЯ 12 и СТАЯ 2 (3-ти етаж)

ЗАЯВЛЕНИЯ СЕ ПРИЕМАТ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ, ЛИЧНО

В ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА” СЛИВЕН, СТАЯ 12 (3-ти етаж) В РАБОТНИ ДНИ МЕЖДУ 8.30 И 17.00 ЧАСА.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев