Община Сливен

Утре в зала "Сливен" ще прозвучи цигулка от 1730 година

02.10.2017 / 11:11:50

След успешни концерти в София, Пловдив, Казанлък и тази вечер в Бургас, утре, вторник, цигулковото дуо Мартинов- Николова ще закрият Националното си турне в Сливен- родния град на Кремена Николова. В Българя Антон Мартинов и Кремена Николова представят концертния вариант на уникалния си звукозаписен проект MUSIC for TWO.

На сцената на зала „Сливен” Антон Мартинова ще свири с цигулка оригинал, произведена през 1730 година от лютиера Николо Галиано в Италия. Определят Антон Мартинов като „дете чудо”. Той е роден в Москва, завършва Гнесис академия- „инкубатор за гении”, Днес той е обиколил целия свят, от 25 години живее и работи в Париж. Заради уникалния си талант, Антон Мартинов има впечатляваща музикална кариера. Всичко в музиката- от импровизация в реално време до интегрално изпълнение на 24 каприза на Паганини, му се отдава с лекота. Мартинов говори 6 езика, ръководи престижен музикален фестивал в Париж и е професор по цигулка в Кралската консерватория в Монс, Белгия. На сцената на зала „Сливен” Мартинов ще свири заедно Кремена Николова

Кремена Николова е родена в Сливен. От малка е определяна като дете със силно изразена идентичност и особен талант. Завършва цигулка в музикалното училище в Бургас, по-късно в Музикалната академия в София.Заради страстта си към италианската барокова музика през 2012 година заминава да живее във Венеция, Италия, където за по-малко от три години успява да създаде сама уникален по рода си Международен музикален фестивал. Фестивалът бързо се налага и се превръща е традиционно и уважавано събитие за града.

Утре вечер, 3 октомври, Антон Мартинов и Кремена Николова ще представят в Сливен концертния вариант на MUSIC for TWO, който обединява барокова и съвременна музика. Виртуозни произведения за две цигулки. Начало на концерт 19 часа, мястото- зала „Сливен”. В 13.30 часа Антон Мартинов и Кремена Николова ще се срещнат с представители на ръководството на община Сливен. Около обяд двамата музиканти ще посетят ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, където ще се срещнат с учениците от първата паралелка с интензивно изучаване на руски език.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев