Община Сливен

Поптодорова: Няма никаква кражба, а неволна грешка... Руски медии надуха "свирката"

28.02.2017 / 20:27:15

Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години, обясни пред БТА бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова по повод случая на летището във Варшава. За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика.

В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах, разказа тя.

Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи, посочи Поптодорова.

Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си, заяви тя.

Поне десетина руски медии веднага надуха "свирката", обяснимо защо. Само преди няколко дни г-жа Поптодорова заяви убедено, че Русия не може по никакъв начин да спре развитието на България.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев