Община Сливен

Днес се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК

28.02.2017 / 15:30:10

На 28.02.2017 г. се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/. Присъстваха следните представители в Общото събрание: председател и представител на държавата Татяна Петкова - областен управител на Сливен, кметовете на общините Сливен и Твърдица – Стефан Радев и Атанас Атанасов, заместник-кметовете на общините Нова Загора и Котел – Маргарит Тодоров и Шериф Куванджъ. Присъства и управителят на ВиК ООД Сливен Севдалин Рашев.

Общото събрание прие годишния отчет за дейността на АВиК през 2016 г. Областният управител припомни, че са проведени две заседания. Акцент в първото беше подписването на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на област Сливен. Акцент по време на второто заседание на ОС на АВиК беше съгласуването на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК–Сливен“ ООД за периода 2017 – 2021 г. Планът е внесен в срок в КЕВР, като се очаква да бъде одобрен. Петкова припомни още, че съвместно със служители на ВиК – Сливен през миналата година стартира процесът по въвеждане на информация за създаване на база данни на онлайн регистър на жалбите като целта е по-бързо и качествено обслужване на гражданите, ползващи услугите на оператора. В отчета за дейността на АВиК за миналата година са залегнали и организираните няколко срещи на представителите на общините с екипа на РПИП ВиК Бургас, Сливен и Шумен, избрани от МРРБ за изпълнител на Регионалните прединвестиционни проучвания.

На днешното заседание беше отчетено изпълнението на бюджета на АВиК за 2016 г. Вноската на държавата в общия бюджет е 10 000 лв., а на общините – общо 18 461 лв., като една от общините има остатък за погасяване. Голяма част от бюджета за миналата година е спестен и по сметката на АВиК има налични средства.

Приет беше проектът за бюджета на асоциацията за 2017 г. Той е в размер на 25 775 лв., от които вноската на държавата е 15 000 лв.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев