Община Сливен

Започва строителството на новата зала по борба на Станка Златева в Сливен. Красен Кралев ще направи първата копка на 1 март

28.02.2017 / 09:27:58

Първата копка на строежа на залата по борба на многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева ще бъде направена на 1 март. Това e съобщил за Topnovini.bg титулуваната състезателка и настояща треньорка на националния отбор за кадетки.

За повода в Сливен ще пристигне бившият спортен министър Красен Кралев.

„На 1 март, в 12 часа, правим първа копка на залата. Започва строителството. Има 130 дни за завършване на първия етап”, поясни още Златева и добави, че са поканени много гости, бивши министри, общинското ръководство, спортисти, треньори и деятели.

След решение на ОбС Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

За залата Министерството на младежта и спорта отпусна за построяване 630 хил. лева, припомни Златева. Ообщината няма финансов ангажимент към новото строителство.

„Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме втория етап”, каза още Златева. Тя сподели, че в Спортен клуб по борба „Станка Златева" тренират около 12 състезатели, от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да осъществи прием в Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен.

Клубът вече има първите си медалистки от Държавните първенства. Това са Назифе Сафи и Катерина Дойчева. "Топ новини"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев