Община Сливен

Община Твърдица е готова да проведе без проблеми избори 2017

27.02.2017 / 09:04:13

Община Твърдица е готова да проведе без проблеми изборите за народни представители на 26 март. Това e съобщиl за Радио „Фокус“ – Сливен кметът на Общината Атанас Атанасов.

Ще бъде осигурен транспорт за жителите на онези населени места, където няма да има избирателни секции заради малкото гласоподаватели. Има готовност и при достатъчно заявки да бъде създадена подвижна секция.

Секционната избирателна комисия в село Сърцево ще бъде закрита. Избирателите от селото ще гласуват в СИК в село Близнец. Причината за закриването на секцията е, че броят на избирателите в избирателен списък на Сърцево е под 20 лица. „Община Твърдица ще осигури транспорт за гласоподавателите в село Сърцево, които ще трябва да гласуват в избирателни секции в съседното село. Ще бъде осигурен микробус, който да извози избирателите. При необходимост ще има няколко курса в различни часове“, уточни кметът.

В община Твърдица броят на секционните избирателни секции стават 19, с 159 членове. Между 12 и 13 хиляди лева ще струва подготовката за изборите в Общината.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев