Община Сливен

Радан Кънев обяви: "Нова република" ще има депутат от Сливен

26.02.2017 / 21:12:30

Нова Република ще има депутат от Сливен. Листата тук е чудесна, с изключително качествени хора. Това обяви тази вечер председателят на Нова република Радан Кънев. Той участва в откриването на кампанията на коалицията. „Не можем вечно да търпим мизерията, в която живеем и не можем да я завещаваме на децата си. Когато говоря за мизерия, аз не говоря толкова за бедността, в която живеят огромна част от българите. Бедността е резултат, бедността не е причина. Причините са дълбоката криза, от една страна на правосъдието и самото понятие за справедливост в България, от друга страна- състоянието на образованието и културата. Общество, в което са в дълбока криза правосъдието и образованието, е общество, което се саморазгражда. Не можем да позволим това да продължава и за нашите деца. Ние от Нова република имаме доказателства, че сме различни от задаващата се коалиция между БСП и ГЕРБ, че сме нейна алтернатива. Ние се оттеглихме от властта, когато тя се размина с принципите ни. Горд съм, че в Сливен листата се води от Митко Сяров. И вие всички трябва да бъдете горди. Митко показа това нещо с личен пример. Беше успешен областен управител на Сливен. В момента, в който прецени заедно с цялата партия ДСБ, че предизборните ни обещания са нарушени, че доверието на десните хора е излъгано, той си подаде оставката и се върна обратно към семейството и професията си като един достоен човек, съпруг и баща. И всеки ден, когато се прибира вкъщи, може да гледа семейството си в очите, защото не го е посрамил. За да може дъщеря му да бъде горда с него и да знае, че има нещо такова като принципи, а баща й е човекът, който ги олицетворява в сливенската политика”, каза Радан Кънев.

„Ние стъпваме върху четири стълба. Първият е мажоритарният ни кандидат г-н Трайчо Трайков. Той обедини в нова република хората, които го подкрепиха на президентския вот. Ще получи тази подкрепа и сега. Вторият стълб е опозиционното говорене в парламента на депутатите от ДСБ и гражданския съвет. Третият стълб е нашата ориентация за ЕС и НАТО. И четвъртият ни стълб е фактът, че ние сме политически наследници на двете правителства на г-н Филип Димитров и г-н Иван Костов”, обяви пред множеството адвокат Димитър Сяров, зам.-председател на ДСБ и водач на листата на Нова република в Сливен. „Искам вие да ме виждате като един почтен, предвидим и отговорен политик. В област Сливен съм познат като общински съветник, зам.-председател на общинския съвет, основател на ДСБ, областен управител”, заяви Димитър Сяров.

Адвокат Георги Мавродиев, втори в листата: „На днешния християнски празник от всички вас искам прошка и давам прошка. Аз съм от основателите на ДСБ и се боря за вашето доверие и моля всички вас да гласувате с бюлетина номер 4. Така трябва , за да бъдем опозиция на задаващата се коалиция между ГЕРБ и БСП.

Стефан Радев: „По образование и професия съм юрист. Считам, че младите хора трябва да акцентират на образованието и да останат в България. За мен нова република е нова надежда.

Д-р Мая Миланова: „Като млад лекар на 10 ноември бях в София. Години по- късно на 4 февруари 97 отново се случих в София. И все си мислихме, че е за последно, че комунизмът си е отишъл и ние ще живеем в една нормална държала. Само че това не се случи и ние трябва да продължим да се борим”

Пепа Генчева, бакалавър по управление на здравни грижи:”Единствено ние, в Нова република поставяме човека в центъра на предизборната си програма. Това е единият ми мотив да бъда тази вечер тук. Вторият ми мотив са хората като г-н Радан Кънев, Атанас Атанасов, Трайчо Трайков и други”

Николай Николов: „Аз дойдох в ДСБ заради приятелството си с Димитър Сяров и не съм сгрешил. Аз говоря френски, немски, английски, италиански, испански и руски. За мен не е проблем да се оправя навсякъде. Но аз и тези мъже и жени- колегите ми от листата, останахме тук, за да направим нещо за България, за родния си град. Искам да призова Радан Кънев да не се отказва от своята мисия. И ние няма да се откажем и ще бъдем с него. Гласувайте с бюлетина номер 4 за Нова република”

Александър Панайотов, завършил образование в Англия, работи в банка: „Аз съм в листата заради присъствието в нея на хора като Димитър Сяров, който доказа, че в политиката може да има и достойнство”

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев