Община Сливен

На 28 февруари в зала "Май" ще се решава съдбата на Клуба на дейците на културата

26.02.2017 / 19:24:40

ПК по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет Сливен кани на 28 февруари 2017 год. от 17.00 часа в зала „Май“ дейци на образованието, науката, културата и изкуството от общината на среща дискусия относно бъдещето на Клуба на дейците на културата в Сливен.

Инициатор на срещата е общинската съветничка Соня Келеведжиева - добре позната на всички дългогодишна преподавателка по български език и литература в ГПЗЕ "Захари Стоянов"и изявен деец на културата.

Клубът на дейците на културата в Сливен е един от първите в цяла България и единствен в града с цел да събира творци и общественици от всички познати гилдии на изкуствата, науката, образованието и други. В него през годините първи прочит са получили редица книги на български писатели и поети. Местни журналисти разказват, че Клубът е едно емблематично място, което е събирало под един покрив писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти, преподаватели, общественици, а Сливен е бил град с богат и разнообразен културен живот.

Това е последният опит на Соня Келеведжиева да обедини сливенските творци около една обща кауза- да се върне живота в Клуба на дейците на културата, който стои заключен вече близо 4 години, сподели тя. "Наблюдател"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев