Община Сливен

Бойко Борисов поиска прошка за неволните си грешки пред млади гербери във Благоевград

26.02.2017 / 10:00:00

„Негативните мисли и омразата пораждат болести и напрежение. Затова искам всички да ми простят за неволните грешки“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на VIII-и Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в момента в Благоевград. Изявлението на бившия премиер бе по повод днешния празник Сирни заговезни.

„Царе на манипулацията са тези от сто тридесет и колко годишната партия БСП“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Тази партия е минала през всякакви етапи – от това да взривява църкви, през това да праща хора в Белене, до това да прави няколко национални катастрофи“, заяви Борисов.

„Навсякъде правят поголомна сменя, при това само с кадри на БСП“, уточни той.

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че в началото се е връзвал на интригите на БСП, но сега вече не. „Целта не е само да победим на изборите. Целта е да не се стигне до катастрофа, която ще се случи, ако БСП спечели вота“, уточни той.

„От такива жени, които искат да се правят на мъже, винаги съм бил притеснен. Поне в ГЕРБ гледаме половете да си стоят на място. Но това е тяхна вола, ние не сме против любовта“, пошегува се Борисов по адрес на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„От БСП са толкова гузни, че преди години си направиха закон, който защитава крадците. Но смятайте, колко са силни в медиите, щом дори не стана ясно за това. А помислете сега, ако ние бяхме направили такова нещо преди да си тръгнем от власт“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Цял живот съм считал, че съм патриот и съм готов да мра за държавата – доказвал съм го многократно. Но думата „патриот“ вече е иззета. Същата съдба има и думата „реформатор“, затова не знам какво остана за нас от ГЕРБ. Но ние сме предвидими и хората знаят какво можем да направим“, призна бившият премиер.

„Не искам да ви казвам какво правят контрабандистите в момента! Каквото и където може се продава без фактури. Само за тези два месеца, в които не сме на власт, положението е страшно. Ако продължи това правителство, което между другото май няма да може да се справи с изборите, ще дойде време да не бъдем толкова толерантни. Така както те ни зададоха безпардонен, реваншиски и нагъл тон. Въпреки че аз вярвам, че силата на нацията ни идва от това, което пише на парламента“, поясни Борисов, който се закани, че може и да даде на съд сегашните управници.

„Грешката, която допуснахме при управлението ни е, че говорихме в единствено число. И аз, и Вие и ГЕРБ. Някои се почувстваха засегнати и с право. Затова и ни изгониха от властта. И сега искам смирение и поклон пред всички, които са работили за успеха на страната ни“, призна Борисов.

„Партията е вечна. Лидерите си отиваме“, изповяда се бившият премиер.

„Ако БСП може да бъде спряно, то това може да стане само благодарение на ГЕРБ. Все пак бъдещето на партията ни и на България е във Ваши ръце“, обърна лидерът на ГЕРБ към младите симпатизанти на партията.

„Бързо искат да ни пратят в ъгъла, но тогава сме най-опасни“, предупреди Борисов и припомни кошмарната действителност по време на управлението на червената партия през 90-те години: „Спомням си когато детето ми беше малко колко трудно се намираше да речем бабанова каша. Всичко ставаше само с връзки. Помня и как се редяхме за банани и то само по Нова година. Ходехме посред нощ с кашони да се молим на приятели, които имаха магазини, да ни дадат по някои кренвирш, за да си нахраним децата вкъщи. И това само заради управлението на БСП“.

„Да не Ви пука. Не позволявайте на БСП да Ви смажат и да накърнят самочувствието ви“, заяви лидерът на ГЕРБ към младите си симпатизанти.

„На простащината ще отговорим с простащина. Проблем е, че не можем да отвърнем на лъжите на БСП, защото ние не лъжем. Убеден съм обаче, че победата ще бъде за нас, дори и без да се тупане в гърдите и да показваме прекалено самочувствие“, каза на изпроводяк Борисов.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев