Община Сливен

Нова Република даде старт на кампанията си в Пловдив

25.02.2017 / 21:30:29

Нова Република събра стотици свои привърженици в Дома на културата в града под тепетата, където официално откри своята предизборна кампания.

„Нова Република е смелата дясна алтернатива – а днес наистина трябва смелост. Вижте какво се задава. БСП се е озъбила за властта – вижте им водачите на листи. Ченгета и антиевропейци! Вижте на ГЕРБ листите – агент Николай – Георги Марков, който като конституционен съдия спря закона за отваряне на досиетата. Вижте на бившите реформатори листите – вътре са хората на Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов. Когато имаш всичко това срещу себе си, трябва наистина смелост. Но пък е много лесно да се ориентираш къде ти е мястото – разликата е очевидна. Нова Република е алтернатива на всички тези крадци и мошеници", обяви пред залата политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков, който е водач на листите в 23 многомандатен район в София и в Благоевград.

Председателят на Нова Република Радан Кънев за пореден път изказа предположение, че подготвяното общо управление между БСП и ГЕРБ. По думите му годежът вече бил минал, и се готвела сватбата. А много други, които имали претенции да бъдат десни, се готвели да се покатерят на трапезата на всяка цена, визирайки Марешки и Москов.

Как тогава хората няма да мразят властта?!", попита Кънев, който води листите на Нова Република в 25 район в София и във Варна. Той изтъкна, че точно заради всичко това днес фалшивата десница се разпада пред очите ни.

Радан Кънев обяви като основна задача на Нова Република изграждането на новата българска десница, която да победи комунистите и да предложи истинско дясно управление.

Домакин на събитието бе Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив", който заедно с ДСБ и Българска демократична общност създадоха Нова Република. Каназирева е водач на листите в Пловдив и Пловдив област.

"По цял ден ни показват БСП и ГЕРБ и ни убеждават, че само това е изборът. Ние обаче искаме повече. Не искаме партийци да продължават да управляват живота ни. Не искаме младите да са принудени да се записват в партия, за да имат шанс да започнат работа. Не искаме партийците да притискат бизнеса и да трупат богатства на гърба на свободните хора", каза Каназирева.

На откриването на кампанията на Нова Република бе представен и националният вестник „Нова Република", който десните обещаха да стигне до всеки български дом.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев