Община Сливен

Десислава Танева бе видимият победител в първия предизборен дебат с Таско Ерменков

24.02.2017 / 10:43:17

БСП е романтична партия, а ние от ГЕРБ имаме само реалистични цели. Това каза кандидатът на ГЕРБ за народен представител Десислава Танева по време на първия предизборен дебат по бТВ срещу Таско Ерменков.

„ГЕРБ предлага реални решения. Това, което предлагаме, е постижимо и не е част от предизборното надаване като на пазар. ГЕРБ чу гласа на народа от предишните президентски избори и затова образованието и повишаването на доходите на базата на повишаването на БВП, са сред приоритетите ни“, заяви бившият земеделски министър.

„1500 лева ще е средната работна заплата и това е основано на растежа на Брутния вътрешен продукт. Въз основа на постигнатото в икономиката, ние даваме прогноза за растежа на доходите“, обясни Танева.

Тя припомни на опонента си Таско Ерменков, че партията му никога не е завършвала управленски мандат без протести на улицата, а той нареди ГЕРБ до партийните сили, които са подкрепили протестните акции срещу кабинета „Орешарски“. Винаги след нас е пълен резерва и вие го пропилявате, каза ексминистърът на земеделието.

Ние сме доказвали, че когато сме на власт, се увеличават доходите на хората, похвали се Ерменков. ГЕРБ обаче плаща за това увеличение, контрира го Тенева.

„Не знам да има организация с повече откраднати пари от вас. Емблема на БСП е „разрушаване на всичко“. След вас, който и да дойде на власт, трябва да изгражда наново“, коментира кандидатът за депутат от ГЕРБ.

„Ние сме за двойно увеличаване на заплатите и нови правила в образованието. Трябва малките да ходят на детска градина. Родителите на тези, които не посещават учебни заведения, не трябва да получават социални помощи“, добавя Танева.

Според нея, служебното правителство е пряк участник в предизборната кампания на БСП.

„Свидетели сме на тотална смяна на всички кадри в рекордно кратки срокове без основание. Зад решенията на служебния кабинет стои един център и той е на „Позитано“ 20“, заяви бившият министър на земеделието. „Във всяко населено място ще има полицейско присъствие. Трябва да се охранява земеделската продукция“, добави тя.

Ерменков пък заяви, че БСП е за нова полицейска карта.

„Реалистично е да има полицай във всяко селище. Ние имаме само реалистични цели. Нека от романтиката да минем към реализма!“, призова Танева.

Двамата опоненти се скараха и по темата за управлението на Сливен през последните години. Тя сподели, че е родена и е израснала в града на стоте войводи, а Ерменков каза, че родителите му са се запознали там.

„Две години и половина бях депутат от Сливен. Стремежът ми е хората от града да живеят по-добре“, уверява той. Той сподели, че помогнал за осигуряването на жилище на младата вдовица, чиито три деца бяха отнети, защото е бедна.

Всичко хубаво, което се направи в Сливен, е през тази година и половина от мандата на ГЕРБ, каза пък Танева.

Тя пожела на българите да са реалисти, за да оценят по направеното и по говоренето на политиците кое е възможното и би дало гаранциите за развитието на страната. „Нека излезем от сънищата! Трябва да знаем кой може да работи“, каза още бившият земеделски министър.

Ерменков пък призова хората да поискат промяната. Предлагаме по-добро бъдеще, каза той. 11 номер обаче е по-добрият, добави Десислава Танева, която бе видимият победител в този дебат. "Флагман"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев