Община Сливен

Иван Славов: Повишаване на доходите – основен принцип в дейността на АБВ – Движение 21

23.02.2017 / 12:52:02

Повишаване на доходите, радикална съдебна реформа и нова структура на националната икономика са основните приоритети на ППАБВ -Движение 21.

„Целта на коалицията е с политически средства да се пребори драстичната бедност в страната”, заяви водачът на листата в Сливенски избирателен район Иван Славов. От Коалицията пранират минималната работна заплата от 460 лв. днес, до края на мандата на 44-то Народно Събрание да достигне 700 лв. „Това ще означава ежегоден ръст от над 10%. Необходимо е и въвеждане на по-високо равнище на начална работна заплата на висшисти, заемащи работни места с изисквания за висше образование – минимум 700 лв”, коментира още Славов.

Коалицията се обявява твърдо срещу плоския данък като несправедлив, ощетяващ голямото мнозинство активни български граждани. Те считат целесъобразно необлагаемия минимум да се обвърже- изравнен с минималната работна заплата. Ще предложат плавна тристепенна данъчна скала, при която 90% от данъкоплатците ще осигуряват бюджетни приходи, колкото са настоящите, а 10% ще бъдат на пределна данъчна ставка от 20%. Така данъчното облагане ще се разпределя справедлив, добави още Иван Славов. За поощряване на държавна политика за семейството ще въведат семейно подоходно облагане. Коалиция АБВ – Движение 21 са категорични, че преструктуриране на икономиката ще постигнат, като създадат държавен фонд за иновации и високо-технологични производства с начален капитал 1 млрд лева, плюс 500 млн лв участие на частни капитали.

Те намират за целесъобразно създаването на държавен контролен орган за обществени поръчки, надхвърлящи 100 000 лв., залагат и на стимулиране на малкия и среден бизнес, въвеждане на електронно управление и намаляване на таксите за обслужване до размера на реалната им себестойност. „ Неотложна е необходимостта от радикална съдебна реформа – за качествено и бързо правосъдие ще го постигнем чрез конституционни гаранции за правото на гражданите за справедлив процес и засилена защита срещу държавата. Промени в съдебната система ще въведем и чрез начина на избиране на главния прокурор – от Народното Събрание или от Президента, с мандатност и с продължителност от 5 или 7 години. Намираме за целесъобразно премахването на несменяемостта на прокурорите и ограничаване на правата на Главния прокурор по отношение на прокурорите в страната. Националната следствена служба трябва да стане специализирана структура към главния прокурор”, каза още водачът на листата в Сливен.

Основен приоритет в културата е нарастване делът за финансирането й, ще следват политика за съхранение на културните ценности, на националното наследство. Друг акцент програмата на Коалицията е трансформиране на болниците от търговски дружества в лечебни заведения. Пациентите да не са стока - средство за печалба, отпадане на пръстовия отпечатък и отпадане таксата на пенсионерите.

Други приоритети са безплатен и нарастващ обхват на децата в детски ясли и градини. Образованието – национален приоритет. Младите учени със стартова заплата по 2 минимални работни заплати, майчинството равно на минималната заплата, но без законова обвръзка.

При пенсиите – ръст, с механизъм на индексация, равен на “ швейцарското правило”.

"Дарик"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев