Община Сливен

Общинският съвет прие Наредба за водене на регистър на общинските детски градини

23.02.2017 / 12:46:08

Наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ на територията на община Сливен прие на днешното си заседание Общинският съвет.

В предложението си кметът Стефан Радев посочва, че основния мотив за приемане на наредбата е изменението на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО). По силата на новите разпоредби, във всяка община, е необходимо да се създаде и поддържа такъв Регистър на базата на заповедта за тяхното откриване, преобразуване, промяна и закриване.

Също така обстоятелствата, които подлежат на вписване в регистъра, редът за вписване, както и реда за воденето му, трябва да бъдат определени с нарочна Наредба. С приемането й се цели класифициране на информацията за детските градини и ЦПЛР в общината, осигуряване на достъпност и публичност на тази информация, като приемането й е ясен показател за това, че община Сливен спазва и налага стриктно създадените и утвърдени нормативни документи на Република България в областта на образованието.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев