Община Сливен

Бойко Борисов в Сливен: ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще – това са образование и електронизация

22.02.2017 / 12:26:59

ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще – това са образование и електронизация. Това заяви в Сливен лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов - съобщава Радио „Фокус“ – Сливен.

Според него това ще осигури стабилност и развитие. „ГЕРБ бяхме тези, които обвързваха образованието със социалните плащания. Дори използвахме термина принуда. Възнамеряваме „репресиите“ на държавата, социалните служби и полицията да продължат. Да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай – лишаване от социални помощи“, заяви Борисов.

Според него, въпреки че в страната безработицата е около 8% , бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш.

„Ние на практика изграждаме платена безработица, и трябва да положим всички усилия, това да се предотврати“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Друг приоритет, който имат ГЕРБ, е електронизацията на административните услуги, създаване на електронни регистри, електронен разрешителен режим и публичност на обществените поръчки, подчерта Бойко Борисов.

„Бюрокрацията поражда корупция и поражда у хората усещане за нередности и съмнения“, коментира Борисов. Решението, според него, е достъпност на електронното администриране. Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ биха направили много повече по време на двугодишното си управление, ако усилията на правителството не бяха насочени към осигуряване на средства за разплащане на дългове, натрупани от предишни правителства.

Така 6 млрд 200 млн лева са отишли за покриване на дългове и решаване на проблема с КТБ, а не са били насочени към реалната икономика и не са донесли реална полза на хората, коментира лидерът на ГЕРБ.Сливен е домакин на кръглата маса „Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие“ в Сливен, на която присъства и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Людмила ЙОРГОВА

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев