Община Сливен

Деца от две детски градини в Сливен участваха във викторина за Левски и Ботев

21.02.2017 / 16:24:39

Деца от две детски градини участваха във викторина "По стъпките на Левски и Ботев". Състезаваха се възпитаници на клубове "Млади възрожденци" от детски градини "Елица" и „Вержин и Хаик Папазян“.

Събитието, чийто домакин беше детска градина "Елица", започна с внасяне знамето на клуб "Млади възрожденци", а след това последва едноминутно мълчание в знак на почит и уважение към Васил Левски, Христо Ботев и всички борци, загинали за свободата на България.

Малките възрожденци показаха отлични знания за това кои са Левски и Ботев и какво знаят за тяхното дело. Отборите завършиха с равен брой точки. За своето участие те получиха награди и грамоти, които им бяха връчени от заместник-кмета Пепа Чиликова и Дина Димитрова, експерт в Регионално управление на образованието и председател на журито. Публиката също участва активно в събитието. Децата от подготвителните групи рецитираха стихотворения за Васил Левски и Христо Ботев.

Пепа Чиликова поздрави децата за отличното им представяне и благодари на преподавателите, че са успели да разпалят у тях огъня на нашата национална гордост. Тя пожела на малчуганите винаги да почитат националните герои на България, да се гордеят, че са българи и достойни наследници на Ботев и Левски. "Винаги носете в сърцето си родината и я обичайте", каза зам.-кметът.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев