Община Сливен

Общинското ръководство и директорите на детски градини в Сливен обсъдиха отчетността на бюджетите

20.02.2017 / 18:22:03

Кметът Стефан Радев и заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова проведоха работна среща с директори на детски градини в община Сливен. Поводът за нея беше отчетността на бюджетите, които от тази година са отделни за всяка от тях.

"Налице са първите положителни ефекти от въвеждането на самостоятелен бюджет в детските градини - това, че започвате да се запознавате с бюджетите, да отчитате разходите и да преценявате къде няма да Ви стигнат средствата", заяви кметът Стефан Радев. Той посочи, че до момента директорите на детските заведения не са имали ангажимент да правят това. "С времето човек така е устроен, че свиква да не мисли за разходите, ако ги плаща някой друг. За мен е положителен ефект, че си задавате тези въпроси относно отчетността", каза още кметът. Той сподели мнение, че при добър мениджмънт, проблеми в детските градини няма да има. Бюджетите ще бъдат предвиждани според разходите, които са правени, увери Радев.

Кметът посочи, че с въвеждането на отделни бюджети, Общината ще може да разчита на директорите за оптимизиране на детските заведения относно финанси и ефективност, докато до момента, администрацията не се е възползвала от това. Освен това, ще има ясен поглед за управлението им и ще може да се подобри качеството на предлаганите услуги.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев