Община Сливен

Информационният център на Мария Габриел в Сливен се превърна в пъстра мартенска работилница

19.02.2017 / 09:10:52

Младежи от Сливен изработиха за чуждестранните членове на Европейския парламент картички мартенски в Европейския информационен център на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, съобщиха от центъра.

Младите хора от Младежки общински съвет – Сливен и техният ръководител Анелия Иванова изработиха пъстри картички със символите на пролетта и първомартенските традиции. С помощта на цветни бои, прежда, пъстроцветни брокати и апликации, учениците илюстрираха щъркели, пеперуди и цветя върху тематичните картички Всички младежи бяха изключително развълнувани да разберат къде ще отидат техните творби и пожелаха да носят на европейските депутати здраве и късмет, да бъдат румени и засмени през цялата година, както цветовете на мартеничките, които прикрепиха към картичките.

Евродепутатът Мария Габриел ще занесе изработените от младежите на Сливен картички и мартеници на своите колеги в Европейския парламент от другите европейски държави. Те ще бъдат придружени с послание, разказващо за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай. "Фокус"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев