Община Сливен

Баба от Ямбол даде 24 000 на телефонни апаши, обещали да я дават по телевизията!

17.02.2017 / 11:30:42

Служители на РУ-Ямбол разследват три телефонни измами. Сигналите за две от престъпленията са подадени в полицията вчера в 15:00 ч. и в 16:45 ч. от възрастни жителки на града.

И двете жени обяснили, че за времето от 12:00 ч. до 14:00 ч. на домашните им телефони се обадил непознат мъж, който се представил за служител на МВР.

Така били въведени в заблуждение по познатата схема „съдействие при задържане на телефонни измамници“.

Всяка една от потърпевшите събрала по около 1000 лева и ги хвърлила през терасата на жилището си, спазвайки указанията. По същата схема вчера е станала жертва и друга възрастна жителка на областния град.

За да „помогне при задържането на измамници“ тя дала около 24 000 лева, като изтеглила и спестяванията си от банката. Изпълнявайки дадените насоки, тя оставила опакованите пари под контейнер за отпадъци, намиращ се пред дома й. Минути по-късно получила поредно обаждане с благодарност за съдействието и с уговорка, че около 17:00 ч. при нея ще отиде телевизионен екип, за да даде интервю за участието си в операция.

След като никой не я потърсил, жената се усъмнила, че е станала жертва на телефонна измама и се обърнала за помощ към полицията. По случаите са образувани досъдебни производства. "Радио 999"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев